Wat is een Agile teamcoach?

Agile teamcoach

Een Agile teamcoach is gespecialiseerd in het trainen van de Agile manier van werken op teambasis. Agile teamcoaches zijn meestal derde partijen die worden ingehuurd om teams te coachen hoe een Agile organisatie wordt ingedeeld.

Wat is Agile?

Agile teamcoach

Een Agile Supply Chain, zoals het vaak wordt genoemd, wordt gebruikt wanneer een organisatie zeer op externe omstandigheden moet kunnen reageren. Een agile proces bestaat uit vijf verschillende fasen die in een cirkel elkaar opvolgen. Het begint met een planning, het ontwerpen van een plan en daarna het uitvoeren, maar daarop volgt de belangrijkste stap. Er wordt vervolgens aandacht besteed aan het testen en evalueren van het resultaat. De feedback die daaruit voortkomt wordt weer gebruikt in de volgende planfase. Op deze manier is het hele proces constant in ontwikkeling en kan er telkens worden gekeken of het proces in goede banen verloopt wanneer gekeken wordt naar de wensen van de markt. Het tegenovergestelde zou een proces zijn waarin het plan vooraf wordt vastgelegd en vervolgens uitgevoerd tot het eind van het proces, zonder expliciete feedback rondes.

Coaching

Een Agile teamcoach wordt ingeschakeld om teams op zo’n manier op te bouwen en te laten opereren. Teams worden opgeleid om een traditionele mindset om te zetten in deze moderne manier van werken.