Teken in de achtertuin

Teken kunnen overal opduiken, helaas ook in je achtertuin. Dat is heel vervelend en gevaarlijk, want nu kun je een tekenbeet oplopen. Maar hoe merk je dat er teken in je tuin zijn? Hoe bescherm je je er het beste tegen? Wat kun je nog meer doen voor je tuin?

Bescherming tegen teken

De bescherming tegen teken is erg belangrijk, je kunt namelijk erg ziek worden van teken. Hierom is het belangrijk dat je je goed beschermt, maar wat is de beste bescherming dan? Beschermende kleding tegen teken is daarbij het beste, de kleding zorgt ervoor dat je geen tekenbeet krijgt.  

De speciale antiteek kleding is bedekkend en zit goed strak om je lichaam, hierbij is het advies dat je die broekspijpen in de sokken doet voor een goede afsluiting. Hoofddeksels dragen is ook een goed advies, want je weet maar nooit waar teken vandaan komen, bijvoorbeeld via een tak die laag hangt of wanneer je de struiken ingaat. Hier loop je dus risico om een tekenbeet op te lopen, maar met de beschermende kleding is dit risico vermeden. 

Goed de tuin onderhouden     

Wat ook een fijne en goede oplossing is is je tuin goed laten onderhouden. Dit kun je natuurlijk zelf doen, maar misschien herken je niet of er ongedierte of teken zijn. Ik heb laatst bijvoorbeeld veel last gehad van ongedierte in mijn tuin en ben toen voor een tuinonderhoud in Almelo gegaan. 

Dit bedrijf helpt mij sinds kort aan de beste onderhoud voor mijn tuin, omdat ik er zelf geen tijd voor heb en veel last heb van de ongedierte in mijn tuin. Hierdoor kun je weer optimaal genieten van je tuin en hoef je zelf niks te doen als je geen tijd hebt. Zo houdt je je tuin netjes en goed tegen ongedierte. 

Dit zijn tips om teken in de achtertuin tegen te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *