Scooterrijbewijs halen?

Verkeersschool

Ben je klaar om op de scooter te rijden, maar heb je geen idee welk scooterrijbewijs je halen moet? Dan lees je best even door in dit artikel! Je zal moeten gaan voor het rijbewijs AM. Dit is de categorie van brommerfietsen. De minimumleeftijd voor het rijden van een scooter is 16 jaar, maar gelukkig kan je ook al sneller beginnen en mag je namelijk al een theorie-examen afleggen als je 15,5 jaar bent. Ook scooterlessen kan je al volgen vanaf 15,5 jaar.

Scooterrijbewijs

Beginnen met theorie

Vooraleer je direct op de baan zal oefenen, zal je eerst een theorie-examen moeten afleggen. Je moet dus een AM theoriecertificaat behalen. Hiervoor kan je lessen gaan volgen in de verkeersschool of van thuis uit leren. Als je thuis studeert heb je keuze uit verschillende boeken die je online zou kunnen kopen of kan je ook leren op basis van YouTube video’s die jou het meeste zullen bijblijven. Als je opzoek bent naar de juiste cursusinformatie kan je surfen naar deze link:

https://www.verkeersschoolwesseldijk.nl/cursusdata-2016/

Praktijklessen zijn een must

Heb je graag professionele begeleiding en zekerheid in slagen? Dan neem je best een paar praktijklessen. In verkeersschool Wesseldijk begin je direct met een Vespa. Je leert van begin tot einde hoe je je moet gedragen op de weg en de algemene verkeersregels die gelden bij een brommerfiets. Als je kijkt naar de hoeveelheid lessen die je moet nemen, houd je best rekening met je rijvaardigheid, leersnelheid en je verkeersinzicht. Als deze vlot verlopen, zal je niet al te veel lessen moeten nemen. Heb je het nog niet onder de knie, neem dan nog een paar lessen extra voor de zekerheid. Normaal gezien ben je er snel mee weg. Voor de prijzen van praktijklessen vind je meer informatie op de website.

Praktijkexamen afleggen

Zodra je erdoor bent met je theorie-examen en je bent 16 jaar, kan je aan de slag met het praktijk-examen. Wanneer je alles voldoende beheerst, zal je geslaagd zijn en neem je jouw rijbewijs in ontvangst. Dan krijg je een verklaring van rijvaardigheid waarmee je je rijbewijs kan aanvragen. Voor nog extra info surf naar:

https://www.verkeersschoolwesseldijk.nl/