Opleiding BKC (BasisKennis Calculatie)

Als je al werkt in de boekhouding en je graag meer wilt leren over calculatie, dan is een opleiding BKC ideaal voor het opfrissen of vergroten van je kennis over calculatie. Ook als je graag de Praktijkdiploma boekhouden wilt halen, dan is het fijn om de opleiding BKC te doen. De voorkennis van calculatie is ideaal als je meer gaat leren over boekhouden. BKC staat voor BasisKennis Calculatie.

De opleiding BKC inhoud en duur

Als je deze opleiding gaat doen, ga je leren over handelen, inkopen en verkopen, maar ook over andere handige aspecten zoals kostenberekeningen/elementaire berekeningen en interestberekeningen maken, diagrammen leren lezen en verzekeringen afsluiten.

Je leert calculeren en dus leer je ook veel over rekenen. Je rekenvaardigheden zullen erg groeien door de opleiding. Dit is ook heel handig als je daarna verder wilt gaan studeren, bijvoorbeeld over boekhouding of administratie.

De opleiding duurt maar 2 maanden. In deze maanden krijg je in totaal acht lessen die 2,5 uur per stuk duren. Elke week heb je dus één les en deze is in de ochtend of in de avond. De opleiding is dus makkelijk in deeltijd te doen en voor werkende mensen ook ideaal. Naast de lessen ben je nog een paar uur kwijt aan het bijhouden van je huiswerk en het leren voor je examen. Hierna doe je het examen en als je deze met een voldoende afsluit heb je de basiskennis van Calculatie!

Locaties opleiding BKC

Fabius opleidingen biedt de opleiding BKC aan door heel Nederland. Je kunt de opleiding doen op meer dan 50 locaties en daarom zit er sowieso een in je buurt. Check de website van Fabius opleidingen voor een locatie bij je in de buurt waar je de opleiding, en andere financiële opleidingen kan gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *