Roken

Nicotine salt e-liquid zorgt voor pure nicotine

Een van de grootste verslavingen is de verslaving aan sigaretten. Dit komt voornamelijk door de hoeveelheid nicotine die erin te vinden is. Meestal zit het met een aantal milligram verwerkt in een e-liquid, maar je kunt er ook voor kiezen om nicotine in zijn puurste vorm binnen te krijgen door middel van een e-sigaret. Hiervoor is de nicotine salt liquid uitgevonden. In feite is het niets meer dan dezelfde nicotine die in tabaksbladeren te vinden is. Vaak zijn deze liquids gemengd met een ander organisch product, zoals benzoëzuur.

Snellere nicotine-opname voor stoppen met roken

Benzoëzuur zit in veel verschillende fruitsoorten en yoghurtproducten. Deze verlaagt de PH-waarde, waardoor de e-liquid veel zachter binnenkomt in jouw keel. Een gewone sigaret kan jou vaak een kriebel achterlaten, wat bij een nicotine salt liquid niet het geval is. Daarnaast wordt de nicotine sneller opgenomen en neemt het ook weer geleidelijk af. Hierdoor komt deze variant van de liquid overeen met het roken van een gewone sigaret. Er zijn daarom veel mensen die met deze liquid de overstap maken en op deze manier stoppen met roken.

Een langere houdbaarheidsdatum

Nicotine salt is net iets anders dan een normale e-liquid. Dit heeft ten eerste te maken met de opname van de nicotine. Het helpt jou om van jouw normale sigaretten af te blijven, doordat je een hoger nicotinegehalte terug kunt vinden. Daarbij komt ook dat deze een langere houdbaarheidsdatum hebben, waardoor je ze langer in de kast kunt laten staan tijdens het gebruik. Een groot voordeel van de nicotine salt liquids is dat deze in vrijwel iedere e-sigaret te gebruiken is en je daarom op een eenvoudigere manier kunt stoppen met roken.