Makkelijk tanken

Als je auto een lege tank heeft moet je logischerwijs tanken. Het gene wat je wil is goedkoop en schoon tanken, dat scheelt je gewoon geld. Maar war kun je dan goedkoop en schoon tanken en wat is makkelijk bij het tanken? 

Voordelig tanken

Voordelig tanken kan, in Duitsland kun je bijvoorbeeld voor een veel goedkopere prijs tanken dan in Nederland. Althans dat denken veel mensen, dit blijkt toch niet altijd waar te zijn. Zelf ging ik ook altijd naar Duitsland heen om te tanken, omdat dit soms gewoon 25 cent per liter scheelt en dat is behoorlijk wat op jaarbasis. 

Dit deed ik totdat ik erachter kwam dat er een tankstation in Enschede ook erg voordelig was en schoon. Ik vroeg me af waarom zij wel voordelig waren en daarom ben ik een keer in gesprek gegaan met de medewerker. Hij vertelde me dat zij een eigen brandstof leverancier hebben en dat ze dus het gehele proces in eigen handen hebben. Hierdoor maakt het het voordeliger voor hun, maar zeker ook voor degene die tankt.

Thuis tanken

Bij die eigen leverancier heb je bijvoorbeeld ook de makkelijke optie om thuis te tanken door middel van een kunststof dieseltank. Dit zijn kleine tot grote tanks waarin je diesel tankt en je vervolgens mee kan nemen naar huis. Dit kan bijvoorbeeld makkelijk zijn voor het werken met een tractor, andere bouwmaterialen of je scooter of auto. 

Die tanks zijn bijvoorbeeld verschillend, je hebt een mobiele brandstoftank, een mobiele dieseltank, een mobiele IBC dieseltank en een mobiele adblue tank. Hierin kunnen verschillende hoeveelheden liters. Zo heb je tanks van 250 liter en ook tanks van 1300 liter. Bij het horen van dit zul je misschien denken dat het onnodig is, maar het is eigenlijk heel erg makkelijk. Als je met een tractor elke keer naar een tankstation moet is ook zo wat, dan kun je beter een dieseltank aanschaffen die je het nodige gemak biedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *