Levenstestament opstellen? Hier moet je op letten

Lexprience

Wil je een levenstestament opstellen? Het is heel goed om dit te doen, maar er komt wel wat bij kijken. Je kunt een levenstestament notaris opstellen, maar je kunt het ook zelf doen. In dit artikel leggen wij je uit waar je in ieder geval op moet letten.

  1. Schrijf op wat de gevolmachtigde precies mag doen
levenstestament notaris

Vaak wordt kort omschreven wat een gevolmachtigde mag doen: ‘alles mag’. Het lijkt misschien heel duidelijk, maar toch is het dat niet. Het is namelijk niet duidelijk of je wel over alle handelingen hebt nagedacht. Je kunt beter zoveel mogelijk handelingen opschrijven, zodat het duidelijker wordt. Daarnaast kun je dan nog een restbepaling maken waarin je aangeeft dat de lijst geen andere handelingen uitsluit.

  1. Maak de gevolmachtigde extern onbeperkt bevoegd

Misschien wil je niet dat gevolmachtigde bepaalde schenkingen kan doen. Als dit echter in je testament staat, kunnen banken transactieverkeer weigeren. De bank kan namelijk niet zeker weten of het om een schenking of om iets anders. Daarom is het slim om in je testament aan te geven dat de afspraken alleen intern zijn en dat je je bewust bent dat een bank de transacties niet kan controleren.