Kies voor je industriële pand een industriële spiegel

Als je gekozen hebt voor een industriële woning, en je hebt ook nog eens zorgvuldig je huis ingericht met industriële meubelen en accessoires, dan is het ook logisch dat je voor een industriële spiegel kiest. Maar hoe herken je nu precies industriele spiegels en waarop moet je zoal letten bij je aankoop? Wij geven jou hier alvast een aantal tips om je keuze makkelijker te maken. Laat je inspireren!

Stoer, stoerder, stoerst

Industriële meubelen zijn vooral heel stoer. Strakke rechte lijnen, robuuste vormen, een verweerde look of zware lijsten zijn kenmerken van industriele spiegels. Het mag vooral groot en stoer zijn. Toen de industriële interieurstijl eerst opkwam, zagen we vooral zeer stoere interieurs en daarbij dan ook zeer robuuste spiegels. Maar de laatste jaren kun je je woning best ook wel minder stoer maar toch nog volgens de industriële stijl inrichten. Daarom komen ook spiegels met een fijnere lijst of spiegels met rondere vormen in aanmerking voor je industriële woninginrichting. Kies je voor een heel grote industriele spiegel? Deze maakt het ruimtegevoel in je industriële pand nog groter!

Kies het juiste materiaal en de juiste kleuren

In de industriële stijl zijn vooral de kleuren zwart, grijs en wit populair. Ook chroom, messing, goud, brons of koper past uitstekend in je industriële pand. Kunststof en felle kleuren zijn uit den boze voor een industriële stijl. Laat de kleuren en het materiaal van je spiegel aansluiten bij andere elementen in je interieur. Een spiegel met een fijne zwart metalen rand past bijvoorbeeld perfect bij je industriële zwarte raamkozijnen. Lopen er bijvoorbeeld chroom nutsleidingen door je woning? Dan ga je voor een spiegel met een chroom lijst. Heb je houten elementen in je interieur? Dan kies je voor een spiegel met een houten lijst. Let op de details: de vorm van je lijst, de kleur, de breedte… Zo maak je van je spiegel een echt decoratief element!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *