Een relatief nieuw ventilatiesysteem

Door de corona crises is men het belang van een goed ventilatiesysteem steeds meer gaan beseffen. Behalve dat de lucht met daarin de schadelijk virusdeeltjes door goede ventilatie uit de ruimte verwijderd worden zorgt het ook voor frisse lucht en kan het helpen schimmelvorming te voorkomen. Het is daarom van belang dat elke ruimte waarin mensen of dieren zich begeven goed geventileerd wordt. Wat goed is om te weten is dat er meerdere mogelijkheden zijn om ruimtes te ventileren. In sommige gevallen volstaat het om een kamer te “luchten” door gedurende een paar uur een raam open te zetten. In andere ruimtes zullen andere technieken moeten worden gebruikt. In dit artikel bespreken we een relatief onbekende vorm van ventilatie.

Buisventilator

Een buisventilator is een relatief nieuw type ventilatiesysteem waar steeds vaker gebruik van wordt gemaakt. Vanwege de vorm kan deze eenvoudig in krappe ventilatiekanalen geplaatst worden. Daarnaast zijn de buizen beschikbaar in uitvoeringen met verschillende diameters. Hoe groter de diameter van de buis des te meer lucht kan er door worden verplaatst. Daartegenover staat de de ventilator daardoor ook harder moet werken. 

Wanneer u van plant bent om zelf de ventilator te plaatsen is het van belang dat u zich goed laat informeren over wat de juiste formaten zijn voor de ruimte die u wilt laten ventileren. Uiteraard is het ook mogelijk om dit door een professional te laten doen. Een groot deel van de aannemers is hiertoe prima voor gekwalificeerd en beschikt ook over het juiste gereedschap om de ventilatie te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *