De voordelen van visgraat parket in je huis

Visgraat Parket

Het is geen geheim dat vloeren van hout razend populair zijn in menig woning. Hoewel hout op de vloer aan de prijzige kant is in vergelijking tot tapijt of zeil, kiezen toch veel mensen ervoor. Er zijn dan ook talloze soorten houten vloeren. Het visgraat parket is met name een veel geziene vloer de laatste jaren. Maar met hout is nog veel meer mogelijk, namelijk:

  • regulier parket;
  • laminaat;
  • eikenhout;
  • kliklaminaat

Als er zoveel keuze is, waarom is dan juist het visgraat parket zo populair de laatste tijd? Dat ontdek je hier.

Visgraat Parket

Over parket

De eerste vraag die beantwoord moet worden: wat is parket nu precies? Er  zijn namelijk veel houten vloeren te kiezen, en ze zijn allemaal net iets anders. Parket is een type vloerbedekking die bestaat uit verschillende houten delen in planken. De afwerking van parket is vaak met een laag lak of hout. Daaronder zitten enkele lagen waarvan tenminste de bovenste uit massief hout bestaat. Voor parketvloeren worden verschillende soorten hout gebruikt. In Nederland is eikenhout erg populair. Parket is bovendien vaak dikker dan bijvoorbeeld laminaat. Het is daarmee ook geregeld iets duurder. Parket heeft echter ook veel voordelen ten opzichte van andere vloersoorten.

Het beste van beide werelden

Twijfel je tussen laminaat en een massief eikenhouten vloer? Dan moet je voor parket kiezen. Dat zit er namelijk precies tussenin. De vloer bestaat uit een deel donker, echt hout maar heeft meerdere lagen. Het is vaak goedkoper dan massief eikenhout bijvoorbeeld en makkelijker te onderhouden. Het is daarnaast degelijker dan veel soorten laminaat, en ook dikker. Laminaat is vaak de dunste soort houten vloer die je kunt kiezen. 

Visgraat parket: wat is het?

Wil je parket maar wil je niet dezelfde vloer als iedereen? Dan is visgraat parket de oplossing voor jou. Visgraat parket is namelijk een parketvloer die je in een uniek soort ontwerp legt. De planken leggen kan namelijk niet alleen in de breedte of in de lengte. Het kan ook haaks op elkaar in hoeken. Dat noemen we visgraat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *