De juiste boor voor elk project

Elke klus vereist een eigen soort boor. Alleen met de juiste boor krijg je het beste resultaat. Je wil immers niet dat het gat te groot, te klein of te diep wordt. Daarom zijn er veel verschillende soorten boren verkrijgbaar. Zo zijn er houtboren, maar ook boren om mee in beton of steen te boren en universele boren. En zelfs binnen deze verschillende soorten boren bestaan nog weer verschillende typen. Je moet dus goed uitzoeken welke boor het beste bij jouw project past.

Verschillende soorten houtboren

Boren in hout is iets wat bij veel projecten aan bod komt. Een goede houtboor is dan ook van groot belang. De meest traditionele houtboor is een spiraalboor. Deze herken je aan de spiraalvorm en het puntige uiteinde. Door dit puntje kun je de boor erg precies op het hout plaatsen. Een ander bekend soort houtboor is de slangenboor. Deze boor heeft een soort schroefdraad, waar het hout in wordt getrokken. Deze boor is vooral erg geschikt voor het maken van diepere gaten. Ook bestaan er nog speedboren en verzinkboren. Bedenk goed wat voor soort gat je nodig hebt en kies de boor die hierbij aansluit.

Verschillende boren binnen één type

Zelfs als je weet dat je een spiraalboor nodig hebt, heb je nog de keuze uit verschillende formaten boor. Denk aan een dikkere of juist dunne boor. Er zijn spiraalboren van 3 mm maar ook van 25 mm doorsnee. Als je grotere gaten nodig hebt, dan kun je beter gebruik maken van een speedboor. Soms is het nodig om eerst een klein gaatje te boren en deze later groter te maken. Je krijgt dan een netter resultaat dan als je direct met de grote boor aan de slag gaat. Kom je er zelf niet helemaal uit welk boortje voor jou het beste resultaat zal geven? Vraag dan advies aan een expert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *